Aardlekschakelaar valt uit

De aardlekschakelaar valt uit en u zit zonder stroom. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de inkomende en uitgaande stroom even groot is in uw woning. Als hier iets misgaat, dan zorgt de aardlekschakelaar ervoor dat de stroomtoevoer onderbroken worden. Dit is ter beveiliging. Is de aardlekschakelaar uitgevallen in uw woning of bedrijfspand in Tilburg? Lees hieronder meer over de oorzaken en wat u kunt doen. Direct een elektricien in Tilburg nodig? Bel ons gerust: 085 - 106 15 79. Wij helpen u graag.

Aardlekschakelaar valt uit door apparaat

De meest voorkomende oorzaak is een apparaat in uw woning. In het apparaat zit een mankement waardoor er kortsluiting in het stroomnetwerk ontstaat. De aardlekschakelaar valt uit ter bescherming van het netwerk, zodat er geen brand kan ontstaan. Verdenkt u een apparaat, dan is het verstandig om een stekkerproef uit te voeren. Met deze test kunt u precies achterhalen welk apparaat de boosdoener is. Weet u zeker dat het niet om een apparaat gaat, dan kunt u iets verder hieronder verder lezen.

Stekkerproef uitvoeren

Hieronder volgt een stappenplan voor de stekkerproef:

  1. schakel alle groepen in uw meterkast uit;
  2. verwijder alle stekkers van uw apparaten in uw woning (vergeet de verborgen stekkers niet);
  3. schakel de aardlekschakelaar en alle groepen in uw meterkast opnieuw in;
  4. stop de stekkers van de apparaten een voor een in het stopcontact en zet het apparaat aan;
  5. kijk vervolgens bij elk apparaat of deze ervoor zorgt dat de aardlekschakelaar uit valt;

Zit het probleem niet in een van uw apparaten? Lees hieronder welke andere oorzaken er kunnen zijn.

Oorzaken aardlekschakelaar uit

Hieronder leest u de meest voorkomende oorzaken van een uitgevallen aardlekschakelaar.

  1. Apparaat werkt niet naar behoren: het apparaat zorgt voor kortsluiting (zie hierboven).
  2. Overbelasting: dit betekent dat er te veel apparaten op een groep zitten aangesloten, waardoor er teveel stroom gevraagd wordt. Neem contact op met onze elektricien voor meer informatie.
  3. Netwerkinstallatie werkt niet naar behoren: er kan ook een technische fout in de meterkast zitten. Dit zal nader onderzocht moeten worden door een elektricien. U kunt altijd even bellen om meer informatie te verschaffen. Wij kunnen u dan vast en zeker inzicht geven in het probleem en uitleggen wat er nodig is om het op te lossen.

Aardlekschakelaar aansluiten

Soms gaat een aardlekschakelaar kapot en is deze aan vervanging toe. Een aardlekschakelaar aansluiten is een technisch klusje dat niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn veel regels omtrent het aansluiten van een aardlekschakelaar en het instellen van groepen. Bent u technisch aangelegd, dan kunt u een poging wagen, maar lees u goed in en schakel de stroom uit voordat u aan de slag gaat.

Elektricien Tilburg inschakelen

Wilt u toch een specialist inschakelen? FB Services is al jaren een begrip in Tilburg en is altijd op korte termijn beschikbaar om uw technische problemen op te lossen. Bel gerust voor meer info: 085 - 106 15 79 of vul ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.