Elektra aanleggen

Elektra aanleggen, daar zijn wij goed in. Ons inschakelen is daarom altijd een uitstekend idee. Toch kan het zijn dat er een klein stukje elektra moet worden aangelegd, en dat u dat zelf wil doen. Hieronder een aantal tips voor het aanleggen van elektra.

Het is aan te raden om elektra niet zelf aan te leggen als u daar geen verstand van heeft. Houd het daarom bij kleine klusjes, zoals het aansluiten van een lichtschakelaar of een stopcontact.

Tekening

Moeten er elektriciteitsleidingen worden aangelegd, dan is het slim om een tekening te maken. Is er al een centraaldoos aanwezig, dan moeten de draden daar samenkomen. Monteer de leidingen altijd horizontaal of verticaal. Zo weet u waar wel en niet geboord kan worden.

Trekveer

Voor het trekken van draden is verstandig een trekveer te gebruiken. Met zo’n veer kun je de draden netjes door de buizen begeleiding. Trek overigens niet te hard. We raden aan om met z’n tweeën te werken, zodat één persoon de draden in de buizen kan duwen. Ook hier geldt: voorzichtigheid is geboden.

Aansluiten

Bij het aansluiten van de draden is het belangrijk het gezonde verstand te gebruiken. Maak van tevoren schema’s en zoek uit welke draden waar horen. Dan kan er eigenlijk niets fout gaan.

Komt u er toch niet uit? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij leggen uw elektra professioneel aan.

September 15, 2015
« Terug naar pagina overzicht