Krachtstroom aanleggen in Tilburg

Heeft u recent een bubbelbad aangeschaft, wilt u gaan beginnen met inductie koken of gaat u bedrijfsmatig met zware machines aan de slag? Dan heeft u meer energie nodig dan de gemiddelde verbruiker. Wij van de door ons aangedragen professional kunnen u helpen met krachtstroom aanleggen en een 3-fasenaansluiting in Tilburg. Maak een afspraak via 0800 255 3733 of maak gebruik van ons contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Tilburg

De termen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden regelmatig als synoniemen gebruikt. Toch is dat niet volledig correct. Krachtstroom wordt hoofdzakelijk gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het haast altijd over een 3-fasen aansluiting wanneer er over krachtstroom gepraat wordt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er drie keer 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen waar dit normaal een keer 230 volt is. Vanwege de grotere hoeveelheid spanning kunt u elektronica gebruiken die meer energie nodig heeft.

Denkt u bijvoorbeeld aan een inductiekookplaat, een bubbelbad of een sauna. Deze apparaten zorgen voor overbelasting wanneer ze gewoon op 1-fase aansluiting worden aangesloten. Maar omdat de elektrische spanning nu onderverdeeld wordt tussen 3 fasen is dat niet zo.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor zware industriële machines is naast een 3-fasen aansluiting ook krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen een groter verbruik, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De traditionele 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten gebruik van maken is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom ontvangt u via uw aansluiting maar liefst 400 volt. Wil dat goed gaan zal uw groepenkast daarop aangepast moeten worden. Pas op dat moment is het mogelijk om zwaardere machines te laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Tilburg?

Naast een elektricien speelt uw netbeheerder ook een belangrijke rol bij de realisatie van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Daar vraagt u een verzwaring van uw aansluiting aan. Wel is het hierbij cruciaal dat uw groepenkast van een 3-fasen hoofdschakelaar is voorzien.

Is dat nog niet zo dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Even als het onmisbare Perilex stekkersysteem en de bijpassende stopcontacten die noodzakelijk zijn voor apparaten die gebruik maken van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Dat speciale stekkersysteem zorgt voor een evenredige verdeling van de stroom over de verschillende fasen.

Contact met de door ons aangedragen professional voor krachtstroom aanleggen in Tilburg

Wilt u graag een 3-fasenaansluiting of krachtstroom laten aanleggen? Of zijn er dingen die nog niet helemaal duidelijk zijn na het lezen van de tekst op deze pagina? Ook voor advies op maat kunt u in Tilburg terecht bij de door ons aangedragen professional.

Wij leggen graag uw nieuwe aansluiting aan en helpen u met alle benodigdheden. Of het nou een 3-fasen, een 2-fasen of een krachtstroom aansluiting betreft. Maak een afspraak via 0800 255 3733 of gebruik het contactformulier.