Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

Inductie kookplaat installeren Tilburg Wij staan in Tilburg voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

Inductie kookplaat installeren Tilburg

Bent u aan het overwegen om van gaskoken over te stappen naar elektrisch? De start vindt plaats bij het monteren van een elektrische kookplaat. De meest gebruikelijke keuze is om een inductiekookplaat te gebruiken.

Schakel de elektriciens van FB Services in voor een professionele installatie van uw inductie kookplaat. Met hun expertise kunnen onze monteurs moeiteloos elektrische kookplaten aansluiten in Tilburg. Heeft u hulp nodig? Aarzel niet om te bellen naar 085 106 1579 of een bericht achter te laten in het contactformulier op onze site.

Inductie koken in Tilburg

Bij het overgaan op inductie koken in Tilburg is het essentieel om bepaalde aspecten in gedachten te houden. Zo is het bijvoorbeeld ook nodig om inductie pannen aan te schaffen, die verwarmd kunnen worden met magnetisme. U moet bij de installatie van de kookplaat niet vergeten dat een elektricien een perilex aansluiting moet verzorgen.

De voordelen van inductie koken zijn voor veel mensen doorslaggevend bij het besluit om over te stappen van gas naar elektrisch koken. Enkel tussen de inductieplaat en de kookpan ontstaat de warmte door het magnetische veld tijdens het koken. Dit leidt tot diverse plezierige gevolgen:

Het rendement van een inductie kookplaat is 80 tot 90 procent door het beperkte warmteverlies, wat aanzienlijk doeltreffender is dan koken op gas. Tevens koelt een inductiekookplaat snel af, waardoor het schoonmaken na het koken makkelijker en sneller verloopt. Zo wordt het risico op brandwonden door onbedoelde aanraking ook sterk verminderd.

FB Services: úw partner in duurzaamheid

De elektriciens van FB Services kunnen u van A tot Z voorzien van advies en hulp bij de aanschaf en installatie van de juiste inductie kookplaat in Tilburg. Door onze ervaring weten wij precies welke aanpassingen uw huis nodig heeft en wat financieel haalbaar is. Wij voeren direct alle benodigde elektra aanpassingen en groepenkastverbeteringen voor u uit.

Met uw nieuwe kookplaat kunt u direct weer koken en hoeft u niet een dag zonder kookgelegenheid te zitten. Voor uw volgende stap naar gasvrij wonen staat FB Services voor u klaar. Neem telefonisch contact op via 085 106 1579 of laat een bericht achter in het contactformulier.

Inductie kookplaat vervangen

Gemiddeld gaat een inductie kookplaat zo'n 10 tot 15 jaar mee voordat vervanging nodig is. Inductie kookplaten zijn al geruime tijd favoriet als vervanging voor de gaskookplaat. Met het idee dat vervanging van uw kookplaat wellicht op handen is, bent u niet alleen.

Inductie kookplaten evolueren voortdurend. De elektriciens van FB Services zijn altijd up-to-date met nieuws over gasloos koken. Overweegt u uw inductie kookplaat in Tilburg te laten vernieuwen?

Bel snel naar FB Services op 085 106 1579 met al uw vragen over inductie kookplaten. Onze teamleden staan voor u klaar om u te ondersteunen bij het vervangen van uw inductie kookplaat, zodat u het meest geschikte model voor uw situatie krijgt. Als u het contactformulier invult, zullen wij snel reageren en u verder helpen.

Bent u op zoek naar een elektricien? In Tilburg en de omliggende regio kunt u vertrouwen op FB Services

Soorten inductie kookplaten

Voor het selecteren van een inductiekookplaat zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Voor betrouwbaar advies en begeleiding in uw keuze, kunt u altijd rekenen op FB Services. Met het oog op uw oriëntatieproces, zetten we hier een aantal mogelijke keuzes uiteen:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken werkt niet elke inductie kookplaat op 3-fasenstroom of 'krachtstroom’. Indien u wilt overschakelen naar elektrisch koken zonder krachtstroom, dan kan een 1-fase inductie kookplaat een optie zijn. Bedenk dat deze kookplaten een lager wattage hebben.

Een keuzemogelijkheid is of u een ingebouwde inductiekookplaat of een vrijstaand exemplaar wilt gebruiken. Een inductiekookplaat inbouwen creëert een strakke look in uw keukenblad, maar is niet makkelijk te verplaatsen. Eventueel is het ook een optie om te gaan voor een inductiefornuis zodat u er meteen een oven bij heeft.

Bij het maken van uw keuze uit inductie kookplaten speelt het aantal beschikbare kookzones een grote rol. Ga voor een klassieke inductie kookplaat met 1, 2 of 4 pitten om uw keuken compleet te maken. Wie de echte sfeer van inductie koken wil proeven, kan ook opteren voor een flex-inductie kookplaat.

Het voordeel van flexibele inductiekookplaten is dat u altijd genoeg ruimte heeft voor elke pan, waar deze ook staat. Bij het koken met één grote pan, kan deze in het midden geplaatst worden. Als er onverwacht een pannetje bij moet, schuif dan gewoon de grote pan opzij om genoeg ruimte te hebben.

Inductie kookplaat aansluiten Tilburg

Als u de overgang maakt naar een inductie kookplaat en deze wilt aansluiten in Tilburg, Bij ons FB Services staan ervaren elektriciens voor u klaar! We zullen ervoor zorgen dat u altijd kunt blijven koken zonder dat uw kookplaat stopt.

Wil u meteen hulp bij het aansluiten van uw inductie kookplaat in Tilburg? Twijfelt u nog? Neem contact met ons op via 085 106 1579 of vul het contactformulier in. Binnenkort ontvangt u een reactie van een van onze medewerkers op uw aanvraag.

Krachtstroom?

Het hebben van 'krachtstroom' in huis voor elke inductie kookplaat is niet altijd essentieel, zoals eerder beschreven. Het is echter wel onmisbaar voor inductie kookplaten met meer vermogen. Voor steeds meer grote apparatuur is krachtstroom een waardevolle toevoeging in uw woning.

Onze betrouwbare monteurs van FB Services zijn uw partner bij het kopen én installeren van uw kookplaat. Bij FB Services staan wij voor u klaar om u te ondersteunen bij het realiseren van krachtstroom in uw huis. Zowel het aansluiten van de juiste verbindingen als het aanpassen van de groepenkast.

Veel gestelde vragen

Hoe verschillen keramische en inductie kookplaten van elkaar?

In de wereld van elektrisch koken komen keramische en inductie kookplaten vaak voor. De keramische kookplaat werkt met verwarmingselementen voor warmte, in tegenstelling tot een inductie kookplaat die magnetisme gebruikt om hitte te genereren.

Is krachtstroom altijd noodzakelijk bij inductie koken?

Bij inductie kookplaten die meer dan 3600 watt verbruiken, is krachtstroom verplicht. De meeste inductiekookplaten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn van de reguliere soort, maar er bestaan ook 1-fase inductiekookplaten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!