Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

Krachtstroom aanleggen in Tilburg

Indien u overweegt om over te stappen op het koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal bij u thuis wilt installeren, staan wij voor u klaar. Als u extra stroom nodig heeft dan wat een standaard aansluiting kan voorzien. Wilt u gebruikmaken van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Tilburg? Wij staan voor u klaar om u te helpen.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Meestal worden krachtstroom en een 3-fasen aansluiting als synoniemen gebruikt. Krachtstroom en een 3-fasen aansluiting lijken op elkaar, maar hebben een iets andere betekenis. Krachtstroom wordt over het algemeen alleen toegepast bij het gebruik van zeer zware machines. In woonhuizen wordt er bijna altijd gekozen voor een 3-fasen aansluiting als men spreekt over krachtstroom.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt u de beschikking over een stroomsterkte van 25 ampère. Dit vermogen is verdeeld over drie fasen. Met deze toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gebruiken, doordat de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Met de extra spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Bijvoorbeeld een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat kunnen een goede keuze zijn. Bij een gebruikelijke 1-fase aansluiting zou het gebruik van dergelijke apparaten direct leiden tot overbelasting. Dit gebeurt niet dankzij de verdeling van de stroomvoorziening over 3 fasen.

FB Services: uw ervaren elektricien in Tilburg

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. De energiebehoefte van deze apparaten is niet alleen groter, maar ze vereisen ook meer stroomspanning. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken onvoldoende.

Krachtstroom biedt u een vermogen van 400 volt. Om gebruik te maken van krachtstroom, is het noodzakelijk om uw groepenkast hierop af te stemmen. Pas zodra dit is afgerond, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Bij het realiseren van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting spelen zowel een elektricien als uw netbeheerder een belangrijke rol. Als u uw aansluiting wilt verzwaren, kunt u dat hier aanvragen. Het is echter cruciaal dat er een 3-fasen hoofdschakelaar aanwezig is in de groepenkast.

Ontbreekt zo’n schakelaar nog dan kan FB Services deze voor u plaatsen. Bovendien moeten apparaten met krachtstroom of een 3-fasen aansluiting worden aangesloten op het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten. Het stekkersysteem draagt bij aan een gelijke verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van FB Services

Bij FB Services zorgen wij dat uw nieuwe aansluiting vakkundig wordt geïnstalleerd en nemen wij alle noodzakelijke maatregelen. Heeft u een vraag over een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen? Wij helpen u graag verder en zijn bereikbaar op 085 106 1579. U kunt ons bellen op 085 106 1579 voor al uw vragen.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter