Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

Perilex stekker aansluiten

Wij staan in Tilburg voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

Perilex stekker aansluiten in Tilburg

Zoekt u een betrouwbare elektricien die u kan helpen bij het aansluiten van een perilex stekker? Bij FB Services zijn we er om u te helpen met al uw vragen en hulpbehoeften omtrent elektriciteit. Heeft u informatie nodig over elektriciteit? Neem contact met ons op via 085 106 1579.

Wat is een perilex stekker?

Voor de meeste huishoudelijke apparaten is een gewoon stopcontact met een spanning van 230 Volt voldoende. Bij sommige kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen groter dan 3.86 KWh is een gewoon stopcontact echter niet geschikt. Indien een apparaat met een groot vermogen wordt aangesloten, is er een aanzienlijke kans op overbelasting van de groepenkast.

Voor grotere elektronische apparaten heb je dus een Perilex stekker nodig. Lees verder om te ontdekken hoe een Perilex stekker precies functioneert. Anders dan een standaard stopcontact, is een Perilex wandcontactdoos verbonden met een 2-fase of 3-fase aansluiting. In plaats van een 1-fase aansluiting (gewoon stopcontact), is de contactdoos voorzien van een 2-fase of 3-fase aansluiting.

Door gebruik te maken van een aansluiting met 2 of 3 fasen wordt de stroom verdeeld, zodat de leiding niet overbelast raakt. Dankzij deze benadering kunnen zwaardere apparaten op een veilige manier aangesloten worden. In vergelijking tot een standaard stopcontact kan de Perilex aansluiting twee keer zoveel Volt leveren.

Om een 2-fase aansluiting te realiseren, moet je de Perilex contactdoos met vijf gaten gebruiken. Dit vereist 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Een 3-fase aansluiting heeft 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen. Bij het aansluiten van een Perilex stekker moet je weten wat je doet, vooral bij een 3-fase aansluiting waarbij er sprake is van veel vermogen.

Hulp inschakelen in Tilburg van een elektricien

Het aansluiten van elektra is over het algemeen gevaarlijk en het is niet verstandig om dit zelf te doen als u er geen ervaring mee heeft. Als u niet weet hoe u een inductie kookplaat moet aansluiten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze elektriciens kunnen u hierbij van dienst zijn. Indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken, staan wij voor u klaar. Bel ons op 085 106 1579.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!