Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

Groepenkast Tilburg Wij staan in Tilburg voor u klaar!
Een Elektricien
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast Tilburg

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Tilburg? Wellicht heeft u al een wat ouder exemplaar of heeft u recent nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Beide zijn prima redenen om de groepenkast onder handen te nemen.

Wij staan voor u klaar om u hierbij te ondersteunen, als de elektriciens van FB Services. We zijn te bereiken op 085 106 1579 en via het contactformulier. Dan zorgen we voor een goed functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Tilburg?

Bij het vervangen van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak de belangrijkste overwegingen. Gemiddeld genomen gaat een groepenkast zo'n 15 tot 20 jaar mee. Als de groepenkast al ouder is zult u sneller ongemak ervaren en neemt de kans op een onveilige situatie mogelijk toe.

Aardlekschakelaars weigeren soms dienst en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dit kan leiden tot een potentieel gevaarlijke situatie met brand en levensgevaar. Maar er kan meer gebeuren.

Omdat we steeds meer en krachtigere elektrische apparaten gebruiken heeft een gedateerde groepenkast het moeilijk. Wanneer er tegelijkertijd meerdere apparaten uit dezelfde groep worden gebruikt, kan dit leiden tot overbelasting. Wat er toe leidt dat er met enige regelmaat stoppen uitslaan.

FB Services: de ervaren elektricien voor Tilburg en omliggende gebieden!
Hulp nodig met uw groepenkast? FB Services helpt!

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Tilburg?

Als er enkele groepen overbelast zijn hoeft dat niet te betekenen dat de groepenkast direct vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval voegen we een extra groep of meerdere groepen toe.

Met zo'n aanpassing kan de stroom gelijkmatiger over de groepen worden verdeeld. En als u een grootgebruiker als een jacuzzi of een sauna aanschaft kan hiervoor een aparte groep worden aangelegd. Dit is ook mogelijk wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In iedere woning en in elk pand is een groepenkast aanwezig. Op deze plek komt de elektriciteit het huis binnen en wordt het vervolgens verdeeld over verschillende groepen. Elke groep levert dus stroom aan een stukje van het huis.

Als er van dezelfde groep op een gelijktijdig moment meerdere apparaten worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij overbelasting of kortsluiting van een groep zal de groepstop direct uitvallen. Indien dit niet het geval is, zal de aardlekschakelaar zijn werk doen. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met FB Services voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Tilburg

Wilt u gevaarlijke situaties voorkomen door tijdig uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of bent u op zoek naar meer gebruiksgemak voor uw elektrische apparaten door uw groepenkast uit te breiden? In Tilburg kunt u FB Services inschakelen. Neem contact op via 085 106 1579 of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van een offerte.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!