Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

NEN-keuring Tilburg

Bent u op zoek naar professionele hulp voor uw NEN-keuring in Tilburg? Laat uw NEN-keuring professioneel uitvoeren door FB Services. De keuring wordt verzorgd door onze deskundige monteurs die direct eventuele problemen kunnen verhelpen.

Wat is een NEN-keuring?

Er worden verschillende NEN-keuringen uitgevoerd om te zorgen voor veilige installaties en apparatuur. Bij de NEN-3140 en de meeste andere NEN-keuringen is er vaak een zakelijke connectie. Tevens bestaat er een onderscheid in laagspanning, oftewel NEN-1010 en NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

In de meeste gevallen is de NEN-1010 de norm die geldt voor particuliere woningen. Dankzij onze expertise als elektricien voert FB Services deze taak snel en efficiënt voor u uit. Indien u een afspraak wilt inplannen, kunt u ons bereiken op 085 106 1579.

NEN-1010 keuring in Tilburg

De keuring van bestaande elektrische installaties op laagspanning valt onder de NEN-1010 norm. Deze normen gelden ook voor installaties in een gewoon huis. De NEN-1010 normen hebben als hoofddoel om de veiligheid te waarborgen en brand- en elektrocutierisico's te minimaliseren.

Bij inspecties en keuringen voor projectafwerkingen wordt vaak deze norm gebruikt. Bij keuringen van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een koopwoning, wordt deze norm altijd gecheckt. Al vele jaren fungeert de NEN-1010 als de norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties zullen voldoen aan deze standaard.

Er is ook de NEN-4010 norm naast de NEN-1010, die bedoeld is als een toegankelijkere variant van de NEN-1010 norm. Voor keuringen dient de NEN-4010 norm niet als standaard. Deze norm is met name in het leven geroepen om de NEN-1010 installatie normen bereikbaarder te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Tilburg

De focus bij NEN-3140 keuringen ligt op bedrijfsmatige aspecten en is het van belang om te laten zien dat een werkgever aan de juiste criteria voldoet. De voorschriften van de NEN-3140 zijn met name van toepassing op het in bedrijf nemen van nieuwe installaties. Bij het plaatsen van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen, zijn deze voorschriften van cruciaal belang.

Als consument zult u niet zo vaak in aanraking komen met NEN-3140 keuringen. Deze keuring periodiek uitvoeren is als werkgever van onschatbare waarde. Voor het inspecteren van uw installaties conform de NEN-3140 normen, kunt u terecht bij FB Services.

Bij de NEN-3140 keuringen ligt de focus met name op bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld vereist om aan te tonen dat een werkgever aan de relevante voorschriften voldoet. Bij de NEN-3140 staan vooral de nieuwe installaties en hun oplevering centraal. Het is ook noodzakelijk om deze regels te volgen bij het installeren van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Normaal gesproken zult u als consument niet frequent te maken krijgen met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het van groot belang om deze keuring periodiek te laten verrichten. Daardoor kunnen de elektriciens van FB Services uw installaties inspecteren volgens de NEN-3140 normen.

FB Services: uw ervaren elektricien in Tilburg

Wanneer een NEN-keuring?

Bij ingrijpende veranderingen aan de elektrische installatie van een woning is het voor particulieren van belang een NEN-keuring te laten uitvoeren. Het aanleggen van krachtstroom of het toevoegen van extra groepen vereist een professionele keuring. Bij de aankoop van een nieuwe woning is het verstandig om een keuring te laten plaatsvinden.

Voor werkgevers is het aan te raden om hun installaties regelmatig te laten inspecteren volgens de NEN-normen. Door middel van deze keuringen kunt u altijd aantonen dat u voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Dit vergroot ook uw positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor een betere veiligheid van uw medewerkers en klanten.

Schakel FB Services in voor uw NEN-keuring

Onze ervaren monteurs zijn paraat om u te begeleiden bij het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze specialisten zijn er om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Bij ons bent u verzekerd van een veilige installatie die efficiënt werkt.

Graag ontvangen wij uw contact opnemen als u een inspectie wilt inplannen. Heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden? Neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1579. Als u wilt dat wij contact met u opnemen, kunt u uw gegevens invullen in het contactformulier.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring verplicht?

Er is geen verplichting voor een NEN-keuring in Nederland. Het is mogelijk dat verzekeraars een keuring vereisen voordat u mag deelnemen, wat de veiligheid van uw installaties verbetert.

Als mijn elektra niet aan de normen voldoet en wordt afgekeurd, wat zijn dan de juiste stappen?

Wanneer de keuring wordt afgekeurd, zijn er correcties nodig in de elektrische installatie. Deze opdracht kunt u toevertrouwen aan een elektricien van FB Services.

Wie heeft de bevoegdheid om NEN-keuringen uit te voeren?

Voor het uitvoeren van NEN-keuringen wordt een NEN keurmeester met certificering ingeschakeld. Hier hebben we te maken met een individu met de benodigde certificering voor de specifieke NEN norm die moet worden gekeurd.

Is het controleerbaar of een NEN-certificaat echt is?

U kunt zelf beoordelen of NEN-certificaten authentiek zijn en geldig zijn. Elk NEN certificaat is voorzien van een QR-code die u kunt scannen om deze te controleren.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!