Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond

Groepenkast installeren Tilburg

Voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Tilburg, staat FB Services voor u klaar. Onze vakkundige monteurs helpen u gedurende het hele proces met het kiezen, aanschaffen en installeren van een nieuwe groepenkast. U kunt ook op onze hulp rekenen bij het beslissen over het aantal nodige stroomgroepen en de eventuele behoefte aan krachtstroom in uw huis.

Denkt u aan het laten installeren van een nieuwe groepenkast in Tilburg? Aarzel niet om een van onze medewerkers te benaderen om de mogelijkheden te bespreken. Voor al uw vragen, bel 085 106 1579 of vul ons online contactformulier in op de website.

FB Services: de ervaren elektricien voor Tilburg en omliggende gebieden!
Hulp nodig met uw groepenkast? FB Services helpt!

Soorten groepenkasten

Er zijn meestal twee varianten groepenkasten in de elektro-installatiewereld. De groepenkast ontworpen voor een enkele fase en die voor drie fasen. Wat is precies het onderscheid tussen deze groepenkasten en welke is het meest geschikt voor u?

Misschien bent u bekend met het concept van 1-fase en 3-fase stroom. Voor normaal gebruik van alledaagse apparaten in huis volstaat doorgaans het standaard 1-fase stroom. Het zwaardere 3-fase stroom is nodig om krachtstroom te leveren aan inductiekookplaten, laadpalen en andere high-power apparaten.

Als u van plan bent om dergelijke grote energieverbruikers in huis te halen, is een 3-fase groepenkast de juiste keuze. Als dit niet in uw agenda staat, dan volstaat een 1-fase aansluiting meestal en is bovendien goedkoper. Onze monteurs delen graag hun kennis en ervaring om u te adviseren.

Oude stoppenkast vervangen Tilburg

Bij panden die al wat ouder zijn, zult u nog vaak een traditionele stoppenkast aantreffen. Stoppenkasten in Tilburg hebben grote ronde stoppen, terwijl moderne groepenkasten schakelaars hebben als kenmerkend verschil. Bij het doorslaan van een stop, is het vereist om deze te vervangen om de stroomgroep te herstellen.

Indien er nog een oude stoppenkast in uw woning aanwezig is, raden we meestal aan om deze te vervangen door een groepenkast. Bij groepenkasten is het doorgaans veiliger wat betreft brandgevaar vergeleken met stoppenkasten. Naarmate de stoppenkast ouder wordt, neemt het risico op problemen toe.

Bent u van plan uw stoppenkast in Tilburg te vervangen met een moderne groepenkast? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten bij FB Services? Neem gerust contact met ons op voor alle details! Aarzel niet om ons te bellen op 085 106 1579 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Tilburg

Als u al een groepenkast in huis heeft, kan het voorkomen dat vervanging nodig is. Met alle moderne veranderingen wordt de belasting van ons stroomnetwerk in huis steeds groter. Het is van groot belang dat de groepenkast, als centrum van de stroomvoorziening in uw huis, aansluit op deze ontwikkeling.

Als u van plan bent om uw elektrische systeem uit te breiden, bijvoorbeeld met zonnepanelen, is het verstandig om de groepenkast in Tilburg te vernieuwen. Indien u uw oude woning gaat moderniseren, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of als u van plan bent om de groepenkast ingrijpend uit te breiden. Maar ook als er wijzigingen worden doorgevoerd aan uw elektrische installatie en uw groepenkast niet voldoet aan de meest recente voorschriften.

Bij FB Services bent u aan het juiste adres voor het plaatsen en vervangen van groepenkasten in Tilburg. Als u dat wenst, helpen onze monteurs u graag bij het inschatten van de behoefte, het selecteren van de juiste groepenkast en het zorgvuldig installeren van uw groepenkast. Onze monteurs, gedreven door hun liefde voor het vak, staan klaar om u te ondersteunen.

Merken van groepenkasten

Diverse merken bieden een breed scala aan groepenkasten aan. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. Investeer iets extra in groepenkasten van A-merken en ervaar gegarandeerde betrouwbaarheid en maximale veiligheid.

In Nederland vindt u vaak groepenkasten van bekende merken als Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider. Onze elektriciens van FB Services kennen het assortiment groepenkasten in Nederland en zullen u met plezier adviseren over de ideale optie. Daarbij kunt u vertrouwen op professionele installatie en directe hulp bij complicaties.

Veel gestelde vragen

Kun je uitleggen wat het onderscheid is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

Kenmerkend voor een stoppenkast zijn de grote ronde knoppen die na kortsluiting of overbelasting een vervanging nodig hebben. Een groepenkast daarentegen heeft schakelaars, die u aan en uit kunt zetten.

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is een overkoepelende term voor de kastruimte waar de gas-, water- en elektra aansluitingen de woning in komen. De groepenkast zit over het algemeen in de meterkast.

Wie is gemachtigd om wijzigingen in de meterkast door te voeren?

Aanpassingen in de meterkast zijn mogelijk zolang deze niet verzegeld is. Verzegelde zaken mogen uitsluitend worden aangepast door een monteur met 'zegelrecht'.

Is het verstandig om zelf aan de groepenkast te sleutelen?

Het is beter om professionele hulp in te schakelen dan zelf aan de groepenkast te werken. Het is zeer riskant om met elektriciteit te werken als je de juiste kennis en ervaring mist.


Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter