Direct een elektricien nodig in Tilburg? Bel 085 106 1579 Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Tilburg, hoofdvestiging Helmond
De installatie van krachtstroom regelen Redactie, 29 maart 2024
FB Services: uw ervaren elektricien in Tilburg

Heeft u altijd al gedroomd van een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u van plan om een oplaadpunt te laten installeren voor uw elektrische auto bij uw woning?Voor zowel een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u uw apparaten kunt gebruiken, is het noodzakelijk om krachtstroom te laten installeren. Voor een succesvolle aanleg van krachtstroom is goede informatie van groot belang. Schakel daarom altijd een expert in voor het aanleggen van krachtstroom.

Wat is de betekenis van krachtstroom?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt nodig. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Krachtstroom installatie door een erkende vakman

Als een elektricien krachtstroom in uw huis aanlegt, doorloopt hij verschillende stadia. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om ervoor te zorgen dat de 3-fasen hoofdschakelaar goed functioneert, moet de aansluiting verzwaard worden door de netbeheerder. Wanneer er krachtstroom wordt aangelegd, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, zal de kabel vaak naar buiten gevoerd moeten worden. Om de kabel veilig te stellen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten enigszins verhoogt. Het is belangrijk om op te merken dat krachtstroom niet altijd nodig is, afhankelijk van de vereisten van je apparaten.

Bent u van plan om een aanvraag in te dienen?

Houd bij het aanvragen van een specialist voor het installeren van krachtstroom rekening met de volgende checklist. Heeft u bepaalde apparaten die krachtstroom nodig hebben? Waar wilt u elk apparaat plaatsen?Hoe ziet uw metersituatie eruit? In welk bouwjaar is uw woning gerealiseerd?

Het is van belang om een elektricien in te schakelen voor het correct installeren van krachtstroom. Goed geïnformeerd zijn en samenwerken met een ervaren professional is van essentieel belang voor een geslaagde installatie. Om een gedetailleerde offerte op maat te ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over FB Services

Bij FB Services staat goede service centraal bij het oplossen van uw probleem. Door onze brede kennis en ervaring in verschillende vakgebieden komen wij met een gepaste oplossing voor zelfs de hardnekkigste problemen!
Hulp nodig bij uw elektronica, leidingwerk of inbraakbeveiliging? FB Services is de juiste keus voor u!