Overbelasting elektriciteit

De groepenkast kan maximaal 3. 600 Watt aan stroom voorzienIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan is toegestaan?Als gevolg hiervan zullen de stoppen doorslaan op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Als de stroomvraag hoger is dan het maximum vermogen dat geleverd kan worden, kan er overbelasting optreden in de groep. Een groot apparaat dat een te hoog stroomverbruik heeft, kan overbelasting van de groep veroorzaken. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers te warm worden wat brand kan veroorzaken.

Bij het overschrijden van het maximale vermogen, zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Deze beveiliging voorkomt overbelasting en zorgt zo voor extra veiligheid. Een handige manier om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Geniet van veiligheid en gemak tijdens het koken met inductie

Een zeer milieuvriendelijke manier van koken is door middel van inductie. Deze plaat vraagt relatief gezien veel stroom maar verliest amper stroom tijdens het koken. Dit in verhouding tot gas waarbij veel meer gas verloren gaat.

Houd rekening met uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kan het soms vereist zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Veel mensen denken ten onrechte dat de noodzaak tot uitbreiding van de groepenkast wordt bepaald door het aantal panelen, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is.

Laat uw elektrisch systeem upgraden door een gecertificeerde elektricien

Als u vaak te maken krijgt met stroomstoringen vanwege overbelasting van de groepenkast?Dan is het verstandig om een erkende elektricien te benaderen voor het uitbreiden van de groepenkast. Waag u hier niet aan, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1579

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Een duurzamer huis met eenvoudige aanpassingen
> De installatie van krachtstroom regelen
> Stroomstoring wat nu